ONLINE WISSELKOERSEN
WEBGUIDE
 

Tik het bedrag in dat u wilt omzetten en duid de betrokken munten aan:

MEER UITLEG 
Wisselkoersen spelen vandaag de dag een belangrijke rol bij de internationale handel. Op internet kan men tegenwoordig erg gemakkelijk winkels vinden in het buitenland. De aangeduide prijzen zijn soms in vreemde munten afhankelijk van de locatie van de webwinkel. Daarvoor is het nodig om de actuele wisselkoersen te kunnen opzoeken op een snelle manier en via de bovenstaande convertor is dit nu mogelijk.

Verder is het nodig om vreemde munten in te slaan wanneer u op reis vertrekt buiten de eurozone. Zelfs voor Groot-BrittanniŽ zijn wisselkoersen van belang aangezien het Britse pond niet is opgenomen in de eurozone. Dit is uiteraard ook zo voor vakantiebestemmingen die verder weg liggen zoals Egypte, Rusland, TunesiŽ, India of Vietnam.

Soms worden wisselkoersen ook gebruikt om te beleggen in vreemde munten. Vroeger trok de Duitse mark veel beleggers aan want dit werd beschouwd als een veilige belegging aangezien de Duitse economie redelijk sterk is. Tegenwoordig is deze rol overgenomen door de Zwitserse frank aangezien er sinds de komst van de euro niet meer kan belegd worden in de Duitse mark.

Een bijkomend aspect is dat er door de huidige schuldencrisis stemmen opgaan om de euro op te doeken. Landen die zich te veel in de schulden hebben gestoken zoals Griekenland, Ierland of Portugal zouden uit de euro kunnen stappen en opnieuw een eigen nationale munt invoeren. Door deze munt te devalueren zouden ze hun economie terug op gang kunnen trekken, aangezien de eigen producten dan goedkoper worden. Alles hangt echter af van de politieke beslissingen hieromtrent.
 
Meld een gebroken link